Van de Velde tuinontwerpen

Een goed tuinontwerp of beplantingsplan
geeft meerwaarde aan uw woning.

Een tuinontwerp wordt beperkt door de ruimtelijke en financiële mogelijkheden. Dit betekent dat wellicht niet al uw wensen in het tuinontwerp kunnen worden verwerkt. Een goed tuinontwerp is een creatief idee waaraan veel praktische eisen aan ten grondslag liggen.

HOE KOM IK TOT EEN VOOR U AANSPREKEND ONTWERP?

We beginnen met een kostenloos en geheel vrijblijvend gesprek waarin we kennis maken en u kunt uitleggen wat uw wensen zijn. Ik geef in dit gesprek aan wat de kosten zijn voor een tuinontwerp en eventueel een beplantingsplan. Dit is een vaste prijsafspraak zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Indien we tot overeenstemming komen volgt het opnemen van de tuin. Ik kijk hierbij niet alleen naar de maten van de tuin maar ook naar de stijl van uw woning, de omgeving, hoogteverschillen etcetera.

Vervolgens volgt een tweede gesprek waarin ik het gemaakte voorontwerp met u kom bespreken. Aan de hand van dit gesprek kan het ontwerp nog worden aangepast en wordt een keuze gemaakt in de te gebruiken materialen en beplanting. Hierna volgt het definitieve ontwerp. U ontvangt het tuinontwerp in kleur en op schaal.

Op de tekening geef ik de indeling van de tuin aan, de vormgeving, de te gebruiken materialen en het type beplanting. Grote groepen beplanting duid ik direct met naam aan. Voor een bloemborder kan desgewenst een aanvullend beplantingsplan worden gemaakt. Dit beplantingsplan geeft inzicht in bloeitijd, kleur en wintersilhouet van de gebruikte bloemen en planten.